Bent u benieuwd naar kosten normale begrafenis? In vergelijking tot 1975 zijn de kosten voor een begrafenis enorm gestegen. Dit komt voornamelijk door inflatie en stijging van kosten die bij een begrafenis komen kijken. Als we het over kosten hebben kunt u denken aan de kist, bloemen, huur van de kerk, verzorging van het lichaam etc. Al deze kosten moeten betaalt worden. Als u overleden bent kunt u dit niet zelf doen uiteraard, uw nabestaanden zullen dan ook geconfronteerd worden met de kosten.

Kosten normale begrafenis

Hoe hoog bedragen de kosten voor een normale begrafenis? U kunt op een bedrag van 8.000 euro rekenen ongeveer. Dit bedrag kan iets lager uitvallen als er weinig gasten naar uw begrafenis komen. Komen er juist heel veel gasten, dan kunnen de kosten hoger uitvallen.

Een goede uitvaartverzekering

Zoals gezegd zullen uw nabestaanden de uitvaartkosten moeten betalen. U kunt dit echter eenvoudig voorkomen door een goede uitvaartverzekering af te sluiten. Bereken allereerst de kosten door aan te geven wat voor uitvaart u wenst. Na de kostenberekening kunt u op eenvoudige wijze een passende uitvaartverzekering afsluiten. De kosten normale begrafenis zijn dan mooi gedekt, uw nabestaanden hebben dan ook geen omkijken naar torenhoge begrafeniskosten. Wilt u het ook goed geregeld hebben, doe dan direct een kostenberekening van uw begrafenis.